Meer over mezelf - T-op-stap

Ga naar de inhoud
Meer over mezelf
Ik ben Leentje Vander Straeten, mama van twee heerlijke kinderen: een zoon en een dochter (2014 en 2012).
Ik werkte verscheidene jaren als klasleerkracht in het basisonderwijs om daarna de overstap te maken naar het buitengewoon onderwijs. In een ziekenhuisschool stond ik bijna 20 jaar met hart en ziel voor de klas.
Omdat ik ontzettend leergierig ben en anderen wil helpen, ben ik een paar jaar geleden ondersteuner geworden in het leersteuncentrum. Dit houdt in dat ik ondersteuning bied aan leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften alsook aan het schoolteam.


Mijn zoektocht
Op 13-jarige leeftijd heb ik afscheid moeten nemen van mijn mama die na een slepende ziekte overleden is. Mijn wereld zou er heel anders uitzien. Ik heb in mijn kindertijd en jeugd geleerd dat altijd sterk staan en doorgaan de enige juiste weg is. Mijn gevoelens kregen niet de ruimte en hierdoor ging ik ze verdringen. Niemand mocht raken aan mijn broosheid die al die tijd sluimerend aanwezig bleef. Ik leerde gaandeweg dat ik het pad diende te volgen dat voor mij werd uitgestippeld. Vele jaren later kwam ik, dankzij mijn kinderen die mij spiegelen, tot het besluit dat ik niet langer passagier wil zijn, maar mijn eigen koers wil varen en in mijn kracht wil gaan staan.
Mijn kinderen voelen wat in mijn ziel leeft. Ze kennen de kern van de zaak en kijken dwars door me heen. Dat heb ik al zo vaak gevoeld bij mijn dochter. Terwijl ze me indringend aankijkt, leest ze mijn diepste binnenkant. Mijn kinderen motiveren me om dingen in mijn leven anders te doen. Hierdoor kwam ik in beweging. Ik kon eindelijk zien wat er binnen in me leefde, kon de potjes openmaken en creëerde zo de ruimte om te voelen wat ik echt wilde in het leven. Door lief te hebben wie ik in mijn geheel ben, kon ik gestalte geven aan mijn innerlijke kind en kon de wonde langzaam helen. Problemen verdwenen door oplossingen vanuit de kern. Vanuit het ´kleine meisje´ dat zich nog niet kon profileren, ontpopte ik me tot een krachtige vrouw die zich niet langer hoeft te verstoppen.
Diplomas en certificaten
 
Leerkracht lager onderwijs
 
Voortgezette lerarenopleiding buitengewoon onderwijs
  
Kindertolk®
  
Kindercoach
  
Trainer Rots en Water (psychofysieke weerbaarheidstraining)
Andere opleidingen / cursussen
 
Verdiepingsopleiding rond hoogbegaafdheid
  
Expertopleiding rond hoogbegaafdheid
 
Oudercursus i.v.m. hoogbegaafdheid

Verbindende communicatie
 
Mindfulness training
  
Zelfzorg in onderwijs en hulpverlening: Hoe zet je eerst je eigen zuurstofmasker op
Terug naar de inhoud