Kindertolk - T-op-stap

Ga naar de inhoud
Kindertolk®

In mijn persoonlijk leven verviel ik steevast in oude patronen; dezelfde uitdagingen bleven me achtervolgen.
Om uit deze vicieuze cirkel te stappen, begon ik aan mijn zoektocht.
Toen de PresentChild® - methode op mijn pad kwam, wist ik al snel waarin ik me wilde verdiepen. Begeesterd door deze - voor mij nieuwe - aanpak voelde ik die door mijn hele lichaam stromen.
Door het kindertolken zelf te gaan doorleven, voelde ik me meer dan ooit groeien en openbloeien en kon ik mijn ware kern ontdekken.


Gebruik een spiegel
om je uiterlijk waar te nemen
Luister naar kinderen
om je ziel te ontdekken


Kinderen spiegelen ons: als het je raakt, is het ook van jou
Achter het gedrag van kinderen gaan kijken, intrigeert mij enorm.  Ze voelen haarfijn aan wat in ons leeft en reflecteren dat in hun gedrag. Ze zijn als het ware onze spiegels.
Elk kind krijgt in zijn leven met pijnervaringen te maken. Wanneer een kind uiting mag geven aan pijn, vloeit deze weg.  Indien hieraan echter geen expressie gegeven kan worden ("Niet wenen, niet flauw doen, je moet sterk zijn, je mag niet boos zijn") stopt het kind de pijn weg in een potje met een deksel om dat diep in het onderbewuste op te bergen. Hierdoor verdwijnt de pijn echter niet. Deze pijn blijft juist veel invloed hebben op het verdere leven van dit kind, maar zonder dat hij / zij dit in de gaten heeft.

Mijn drijfveer
Wat je voor je kinderen wil, is dat ze gelukkig en gezond mogen opgroeien tot evenwichtige individuen die vastberaden in het leven staan. Wel, dit kan JIJ hun NU geven door aanwezig te zijn dichtbij jezelf om zo jezelf te kunnen helen. Jouw pijn verdient immers jouw volle liefde en aandacht. Mijn missie als kindertolk is vertalen wat jouw kind je vertelt over jezelf, over wat er op dit moment bij jou aandacht vraagt om bewust te worden en aan te pakken. Ik wil jou liefdevol en met veel begrip begeleiden zodat je helemaal mag openbloeien, weer voluit kan stralen en in je kracht kan staan.
De puurheid én wijsheid van kinderen is voor ouders een geschenk (Present), een groeikans voor het leven, waarvan zowel zij als de kinderen beter worden.

Mijn aanbod als duurzame oplossing vanuit de kern:
  • het gedrag van je kind anders ervaren
  • meer inzicht krijgen in jezelf
  • meer verbinding voelen tussen jou en je kind

Waarom kiezen voor deze weg?
  • je kind wordt geholpen
  • jij kan jezelf helen
  • je hele gezin plukt de vruchten en wordt er gelukkiger van

Mijn aanpak
Als een kind probleemgedrag vertoont, hebben ouders veelal de neiging om hulp te zoeken voor hun oogappel.
Ik wil jou aantonen dat het gedrag waardoor je zó geraakt wordt net een oplossing kan bieden. Misschien vraag je je af hoe dit dan wel werkt.
De onvoorwaardelijke liefde tussen ouder en kind maakt dit mogelijk. Kinderen kijken immers dwars door hun ouders heen. In hun spel, met hun (leer)ontwikkeling, emoties, gedrag of door lichamelijke klachten of op het gebied van slapen, eten of zindelijkheid etc, maken kinderen duidelijk wat er in de ouders speelt en nu hun aandacht vraagt.
Kinderen brengen onbewuste aspecten van de ouder aan het oppervlak. Wanneer die hiermee aan de slag gaat en deze integreert in zijn leven, kunnen die geheeld worden.

Wil je erachter komen welk geschenk je kind jou wil geven?
Laat je verrassen door de levensles van je kind. Je zal ervan versteld staan hoe goed je kind jou kent.
Als ouder kan je dan verder zonder de oude pijn die (on)bewust in je lichaam woont. Op die manier geef je je kind de kans om los te laten en gewoon lekker zichzelf te zijn.

Het kindertolktraject bestaat uit
  • het intakegesprek
  • de vertaling
  • het terugkoppelingsgesprek
Indien je dit wenst, kan je aansluitend voor de follow-up en proceswerk kiezen.


Als jij mij dan vertelt,
wat jou hierin zo raakt.
En ik mag dat dan schrijven
en voelen hoe het smaakt...
Dan kan ik jou iets geven,
het komt echt van je kind.
Een boodschap voor het leven,
die jullie mooi verbindt.
hartoverkop.com
Terug naar de inhoud